Ντουζιέρα (η).

στις

Τώρα εσύ είδες  τον τίτλο και σκέφτηκες δυο δυο στην ντουζιέρα , βρεγμένα κορμιά που κολλάνε στο τζάμι της ντουζιέρας ή που τρίβονται πάνω στη φθηνή, μισογκρεμισμένη κουρτίνα  και άλλα τέτοια που συνήθως δείχνουν οι ταινίες του δυτικού πολιτισμού. Ναι; Σε έπιασα; Ούτε καν.

Θα μιλήσω για την ντουζιέρα. Σαν αντικείμενο, σαν μέρος του σπιτιού. Να μου πεις εδώ ο κόσμος καίγεται, στην κυριολεξία στις μέρες μας  και εσύ σκάλωμα με την ντουζιέρα; Ε ναι, αγαπημένε μου και μοναδικέ μου αναγνώστη. Καθένας με το σκάλωμα του.

Έχω παρατηρήσει  τα τελευταία χρόνια και ένεκα η ενασχόληση μου λόγω δουλειάς ( με διαβάζουν δυο άνθρωποι το πολύ και βρήκα βήμα να διαφημίσω  την μεσιτική μου υπόσταση  αλλά τι τα θες;) πως έχει πέσει μια λατρεία στο θέμα ντουζιέρα στο μπάνιο. Τα παλιά τα χρόνια, τα πέτρινα, ντουζιέρα έβαζαν όσοι δεν είχαν χώρο για μπανιέρα. Η΄ όσοι ήταν  τίποτα αθλητές, μόνοι, κάθε μέρα άλλη γυναίκα, δεν θα δεσμευτώ πότε τύποι που έκαναν εξήντα οχτώ μπάνια ημερησίως  στα γυμναστήρια και το μπάνιο στο σπίτι ήταν τύπου να περάσω την ώρα μου. Ή την έβαζαν τίποτα rooms to let για θέματα υγιεινής και για να έχουν να καθαρίζουν λιγότερο οι καθαρίστριες που τι να προλάβουν σε ένα μεροκάματο σαράντα δωμάτια.

Αυτά ήξερα. Όχι λοιπόν. Τώρα άλλαξαν. Τώρα ντουζιέρα  βάζουν όλοι. Μικροί, μεγάλοι, μικρομεσαίοι, πλούσιοι (οκ αυτοί βάζουν παραδίπλα και δέκα μπανιέρες να υπάρχουν), κοντοί, ψηλοί, γυμνασμένοι, αγύμναστοι , όλοι κοτσάρουν μια ντουζιέρα. Και εμένα δεν με τρελαίνει αυτό αλλά από πίτα που δεν θα φάω, τι με μέλλει κι αν καεί που λέει και ο σοφός λαός; Αμ έλα που με μέλλει.

Στο σπίτι που μένουμε τα τελευταία 10 χρόνια (μωρέ πέρασαν δέκα χρόνια; Σαν είκοσι μου φανήκαν!) έχουμε δυο μπάνια. Ένα με μπανιέρα και ένα με ντουζιέρα που λύσσαξε να βάλουμε το αγόρι που αγαπώ και του έκανα το χατίρι. Ποτέ , δέκα χρόνια τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει την ντουζιέρα. Ούτε από περιέργεια βρε αδελφέ. Να δω πως λειτουργούν έστω τα κουμπιά. Τίποτα και ποτέ και ούτε που με ένοιαζε. Όμως, η ανάγκη και οι  συνθήκες (θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή για αυτές τις συνθήκες ) με ανάγκασαν , να πέσω στην ανάγκη ,της μισητής ντουζιέρας.

Αχ αγαπημένε και μοναδικέ μου αναγνώστη. Τι είναι αυτό που ζω;; Δέκα μέρες τώρα, δέκα καυτές μέρες με διπλά και τριπλά μπάνια ημερησίως, χρησιμοποιώ την μισητή  ντουζιέρα που δεν ξέρω ούτε τα κουμπιά της να χρησιμοποιώ. Ρε μαρτύριο λέμε!

Από πού θες να αρχίσω;; Πως εμείς οι γυναίκες, εμείς οι γυναίκες  με εξήντα τόνους μαλλί, δεν λουζόμαστε κάθε μέρα; Δεν γίνεται να λούζεις μαλλί που θέλει 10 ώρες να  στεγνώσει γιατι  παίζει να είσαι μόνιμα με βρεγμένο μαλλί. Από βρεγμένο μαλλί σε βρεγμένο μαλλί θα είναι κάθε λούσιμο και έτσι θα σε βρει η σύνταξη σε κάποιο γηροκομείο. Αν με πιάνεις. Για το λόγο αυτό, δεν λουζόμαστε κάθε μέρα. Αφήνουμε μια μέρα δυο ενδιάμεσα, να δούμε πως είναι η ζωή με στεγνό μαλλί ξερωγω.Ε με την ντουζιέρα δεν γίνεται αυτό αγαπημένε μου αναγνώστη. Ζαμέ  των ζαμών. Μπαίνεις να πλύνεις μόνο πόδια; Λούζεσαι θες δεν θες. Μπαίνεις  να κάνεις πρωινό γρήγορο ντουζάκι; Πάλι λούζεσαι θες δεν θες. Μπαίνεις να κάνεις  ντουζ μετά από σεξ; Πάλι λούσιμο με το ζόρι. Μπαίνεις  για κανονικό μπάνιο της ημέρας; Λούσιμο ξανά ρε, να μάθεις! Έσκασες και λες ας κάνω ένα ντουζ; Λούσιμο και πάλι μαδερφάκερ. Και είμαι 10 μέρες τώρα, μόνιμα με λουσμένο μαλλί. Θέλω να τα βάψω ρε διάολε και δεν βρίσκω μισή ώρα που να είναι στεγνά!

Το άλλο δράμα είναι το ξύρισμα ποδιών. Ναι ναι σε ακούω εσένα πίσω. Έχεις κάνει λέιζερ και δεν ξυρίζεις  πόδια. Κλαπ κλαπ κλαπ, εύγε αλλά προφανώς δεν απευθύνομαι σε εσένα. Μιλάω στην συνοδοιπόρο που 40 χρόνια ,ξυρίζει πόδια. Ε λοιπόν πες μου πως ξυρίζεις πόδια μέσα στην ντουζιέρα. Πες μου ρε μάγκα. Γιατί στην μπανιέρα ξέρω. Ανεβάζω ένα πόδι πάνω στο πλαϊνό της μπανιέρας, βλέπω καλύτερα, έχω καλύτερη στήριξη και κάνω δουλειά. Σβέλτα, εύκολα και χωρίς απώλειες. Στην ντουζιέρα μάγκα μου ; Που θα ακουμπήσω αυτό το πόδι λίγο πιο ψηλά για να βλέπω καλύτερα; Μου λες; Που για να ακουμπήσεις κάπου το πόδι και να είναι πιο ψηλά θα πρέπει α) να έχω κάνει γιόγκα από την κοιλιά της μάνας μου , β) να έχω πάρει κάποιο χρυσό μετάλλιο σε ολυμπιακούς, στην ενόργανη,  κάποια στιγμή στη ζωή μου και γ)να είμαι σε τέτοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης που , να μπορώ να κάνω επίκυψη τύπου φυλάω γόνατο παράλληλα και φτάνω πάτωμα με παλάμη. Αν με πιάνεις και ξανά γιατι τα είπα πολύ γυμναστικά  και είναι άλλου επίπεδου. Εγώ τίποτα από τα παραπάνω όπως έχεις καταλάβει από την θεματολογία τούτου του μπλογκ οπότε είμαι λίγο πριν την μετάλλαξη μου σε άνθρωπο τον σπηλαίων από το γόνατο και κάτω. Λογικό.

Τρίτο καυτό θέμα  αναφορικά με την ντουζιέρα, είναι καθαρά γυναικείο. Πως ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΠΙ ΣΑΣ συντρόφισσες πριν τρελαθώ , την τρέλα μου μέσα;;; Γιατι οκ, κάνω κάποια εξάσκηση και κατορθώνω να κάνω επίκυψη για ξύρισμα ποδιού. Κατακόρυφο στα βρεγμένα πλακάκια με το ένα χέρι γιατί το άλλο πλένει το εν λόγω πιπί, ειλικρινά πως ρε φίλες  μου, πως γαμώ την τρέλα μου;

Τέταρτο και τελευταίο, προφανώς  όσοι έχουν ντουζιέρα, δεν έχουν παιδιά που θέλουν παιχνίδια με το νερό, σκυλιά που θέλουν λούσιμο, παιδιά που ξερνάνε σε παπλώματα και κάπου πρέπει να το μουλιάσεις πριν το στείλεις έτσι στο καθαριστήριο και γίνεις ρεζίλι, σκυλιά που χέζουν ανεξέλεγκτα και είναι κρίμα οι κουρτίνες, θέλουν μούλιασμα, συρτάρια ψυγείου που είναι για να κρυφτεί χωριό πυγμαίων και μόνο σε μπανιέρα πλένονται πραγματικά  και άλλα τέτοια παραδείγματα που πραγματικά, εντελώς τυχαία, ήρθαν στο μυαλό μου .

Κλείνοντας, σου λέω χθεσινό ευτράπελο και θέλω να κάνεις εικόνα.: γυρνάω από βόλτα σκύλων. Το ένα κυριλέ και αφράτο, το σωστό σκυλί, ο σκύλος φονιάς. Το άλλο, το ζαβό, μέσα στην λάσπη. Που θα το πλύνω; Εμ στη ντουζιέρα δυστυχώς, είπαμε μπανιέρα γιοκ για λίγες μέρες. Το βάζω με τη λάσπη μέσα στη ντουζιέρα. Πατάει τα νερά που έχει μέσα και η λάσπη γίνεται  λασπότερη. Έχω ξεχάσει να κλείσω πόρτα μπάνιου και ο σκύλος το σκάει. Με τη λάσπη. Πάει κουζίνα, σκουπίζει όσα μπορεί στον καναπέ και μετά πάει δωμάτιο. Και σκουπίζει τα υπόλοιπα εκεί. Στο κρεβάτι μας. Με τις λάσπες που λέγαμε πιο πριν. Τον πιάνεις. Τον πας πάλι στην ντουζιέρα. Κλείνεις πόρτα μπάνιου. Συνεχίζεις και πλέον βιάζεσαι  γιατι μετά έχεις να πλύνεις και τον καναπέ και τα σεντόνια που αναφέραμε πιο πάνω. Σαπουνίζεις, τον έχεις κάνει μια μπάλα με αφρό. Και ο σκύλος το σκάει ξανά. Είναι κλεισμένος μέσα σε ένα μπάνιο και είναι αφηνιασμένος. Σκουπίζει τους αφρούς παντού. Στα πατάκια, στους τοίχους, στην πόρτα. Έχει τρελαθεί. Τον πιάνεις  και λες έστω να τον ξεβγάλω . Είσαι με τα ρούχα σου τόση ώρα. Και στο ξέβγαλμα σκύλου, ανοίγει και η ντουζιέρα η από πάνω. Και τώρα έχεις, να ξεβγάλεις σκύλο, να πλύνεις καναπέ, τα αλλάξεις σεντόνια και να πλύνεις τα λασπωμένα, να πλυθείς εσύ που έχεις γίνει λούτσα και φυσικά να λούσεις υποχρεωτικά και τα μαλλιά σου. Και είναι ήδη 10,30 την νύχτα και δεν ξέρεις τι άλλο θα σου φέρει η ρημαδόντουζιερα μέχρι να πέσεις να ξεραθείς κομμάτι.

Δεν θέλω να σε κουράσω παραπάνω. Είναι πραγματικά πολύ καυτό το ζήτημα και θέλει τουλάχιστον επτά σελίδες ποστ και άλλες τόσες απευθείας συνδέσεις με τα πέρατα του κόσμου για να γίνει μια παγκόσμια έρευνα και αφύπνιση  του κόσμου  αλλά ειλικρινά , είμαι μέσα στα νεύρα με τη ρημαδόντουζιερα σαν ανακάλυψη. Μόλις βγήκα από το μπάνιο που πήγα απλά για να ξεβγάλω τις σαγιονάρες μου και είμαι ξανά ,όλη, λουσμενη.

Για τέταρτη φορά σήμερα.

Μαζί  στο αγώνα αδέλφια.

Κάτω οι ντουζιέρες.

No pasaran, no pasaran.

*Ακούς αυτό. Γιατι το μουρμουράς ήδη από μέσα σου,  από την πρώτη παράγραφο.

**Επειδή η κορεκτίλα αυτούς τους καιρούς, έχει χτυπήσει κόκκινο, φυσικά και βλέπω όλα όσα μας πληγώνουν γύρω μας. Όμως κάποιοι άνθρωποι, όπως εγώ, όταν πληγώνονται, ψάχνουν κάτι να χαμογελάσουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s