Smart ideas: Ένα βαλιτσάκι γεμάτο εκπλήξεις για την τρίτη μας δασκάλα + άλλα 14 συμβολικά δωράκια

Το δώρο που επιλέξαμε να κάνουμε φέτος στη δασκάλα της Δάειρας (νηπιαγωγό στο προ-προνήπιο δηλαδή) ήταν ένα retro-style βαλιτσάκι γεμάτο με εκπλήξεις! Μικρές χρήσιμες εκπλήξεις απαραίτητες για τις καλοκαιρινές διακοπές της, πράγματα που δε θυμίζουν σε τίποτα τη σχολική χρονιά. Το μόνο ίσως πράγμα που παραπέμπει σε σχολείο ήταν το ίδιο το βαλιτσάκι που προσωπικά μου θύμισε ένα παρόμοιο τσαντάκι που έπαιρνα μαζί μου για το κολατσιό μου όταν πήγαινα νηπιαγωγείο. Αλλά εκείνο ήταν αδιάφορα απλό. Δεν ήταν τόσο χαριτωμένο όσο αυτό εδώ 🙂

Το σκέπτικο για το συγκεκριμένο δώρο ήταν ότι φροντίσαμε εμείς να της ετοιμάσουμε ένα μικρό βαλιτσάκι με κάποια απαραίτητα για τις διακοπές της και η δασκάλα θα φροντίσει να ετοιμάσει τη μεγάλη της βαλίτσα με όλα τα υπόλοιπα (ρούχα, παπούτσια, πετσέτες, μαγιό κλπ).
Επιλέξαμε ένα βαλιτσάκι χαρούμενο και τσαχπίνικο με αγαπημένα girly χρώματα που ταιριάζουν πολύ με το στυλ της δασκάλας μας και με έναν χαριτωμένο χαμογελαστό καρχαρία να παραπέμπει σε θάλασσα,καλοκαίρι και διακοπές.
Μικρή λεπτομέρεια που λάτρεψα, ήταν ένα κοπάδι ψάρια στο εσωτερικό του.
Το βαλιτσάκι το γεμίσαμε με πράγματα χρήσιμα για την παραλία: μία βούρτσα, ένα καθρεφτάκι, ένακλάμερ, ένα σετ λαστιχάκια και μία κορδέλλα για τα μαλλιά. Βάλαμε επίσης μέσα ένα τσαντάκι-νεσεσέργια να βάζει η κυρία Π. το κινητό της, τα κλειδιά του αυτοκινήτου και χρήματα ώστε να μη λερώνονται με άμμο και να μη βρέχονται από το θαλασσινό αλατόνερο. Τα επιλέξαμε σε ταιριαστά μεταξύ τους και ταιριαστά με το βαλιτσάκι χρώματα…αφού οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά 🙂
Και φυσικά δεν παραλείψαμε να βάλουμε μέσα και αντηλιακά για το πρόσωπο και το σώμα. Άκρως απαραίτητα και χρηστικά.
Η Δάειρα τοποθέτησε ένα-ένα όλα τα δωράκια στο βαλιτσάκι και η μαμά κόλλησε με washi tape στο εσωτερικό του μία προσωποποιημένη ευχαριστήρια και ταυτόχρονα ευχετήρια αυτοσχέδια καρτούλα.
Το αμπαλάζ ήταν πολύ απλό και συνάμα καλαίσθητο (για τα δικά μου γούστα). Δέσιμο με έντονο-κίτρινο bakers twinne κορδόνι, ένας αυτοσχέδιος ήλιος με το όνομα της δασκάλας σε επίσης έντονο-κίτρινο, λίγες κόκκινες καρδούλες ως επισφράγισμα της αγάπης της Δάειρας προς τη δασκάλα της και έτοιμο! Είναι νομίζω περιττό να αναφέρω (ωστόσο το αναφέρω) ότι η δασκάλα ξετρελάθηκε καταρχήν με τη χειρονομία και κατά δεύτερον με τις εκπλήξεις που αυτό έκρυβε 🙂
Εκτός όμως από τη βασική μας δασκάλα, φέτος αποφασίσαμε όπως και πέρυσι, να χαρίσουμε δωράκι και στην άλλη δασκάλα της τάξης, την επικουρική. Επειδή η Δάειρα συναναστρέφεται και μαζί της αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και η δική της συνεισφορά είναι πολύ σημαντική, δεν τη ξεχάσαμε. Η επιλογή μας ήταν ένα σετ με τρία νεσεσέρ σε διαφορετικά μεγέθη, σε ένα από τα οποία εσωκλείσαμε ένα  αντηλιακό προσώπου και ένα αντηλιακό σώματος σαν και αυτά της δασκάλας.
Φέτος όμως, εκτός από τις δύο δασκάλες, αποφασίσαμε να χαρίσουμε από ένα συμβολικό δωράκι σε όλα εκείνα τα πρόσωπα του σχολείου, δασκάλους και μη, που έχουν συνεισφέρει ο καθένας με τον τρόπο του στο να τρέφεται το παιδί μου καλά, να ζει σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον, να έρχεται με ασφάλεια κάθε απόγευμα στο σπίτι, να έχει μάθει ένα σωρό νέα πράγματα σε διαφορετικά πεδία εκτός των standard γνώσεων που αποκτά στην «τάξη». Έτσι λοιπόν φέτος, μιας και η Δάειρα συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες -άλλες υποχρεωτικές & άλλες προαιρετικές που επιλέξαμε με τη σύμφωνη γνώμη της- τα δωράκια που είχαμε να σκεφτούμε, να αγοράσουμε και να αμπαλάρουμε, ήταν αρκετά.
Επιλέξαμε ένα βιβλίο για τη δασκάλα των εικαστικών για να την ευχαριστήσουμε για όλα τα μαθήματα τέχνης που πήρε η Δάειρα δίπλα της μέσα από τη ζωγραφική, το κολάζ και την κεραμική…
…καθώς επίσης ένα βιβλίο για τη δασκάλα της μουσικής για να την ευχαριστήσουμε για όλα τα τραγουδάκια που έμαθε η Δάειρα δίπλα της με τη συνοδεία πιάνου.
Επιλέξαμε από ένα διαφορετικό σημειωματάριο/ατζέντα για τις δασκάλες των αγγλικών, της zumba, του μπαλέτου και του θεατρικού παιχνιδιού, τόσο ξεχωριστά όσο και οι ίδιες οι δασκάλες.
Το δώρο για τον δάσκαλο περιβαλλοντικής αγωγής ήταν ένα φτυαράκι κήπου. Δίπλα του η Δάειρα έμαθε φέτος να φυτεύει, να ποτίζει, να φροντίζει τα φυτά που έσπειρε, να αρμέγει την κατσικούλα, να τρυγεί το αμπέλι, να πατάει τα σταφύλια, να μαζεύει ελιές, να ταϊζει τους μεταξοσκώλικες, να παρακολουθεί στην κλωσσομηχανή πώς βγαίνουν τα κοτοπουλάκια, να ζυμώνει, να φουρνίζει ακόμη και να φτιάχνει και να απλώνει τραχανά (μη γελάτε!) και πολλά άλλα που δεν μπορώ να απαριθμήσω. Και αν σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, θα σας πω ότι ίσως είναι από τα πλέον σημαντικά μαθήματα που πήρε φέτος, όλα αυτά τα βιωματικά μαθήματα. Ένα ποτιστηράκι μινιατούρα συνόδευε το δώρο και συμβόλιζε τις γνώσεις που ο κύριος Γ. την «πότισε» κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Επιλέξαμε ένα πρωτότυπο στυλό-κάκτο (με βάση) για την αγαπημένη μας γραμματέα του σχολείου…
…ένα θερμό για τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου για να διατηρεί τον καφέ του ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, για να τον ευχαριστήσουμε που οδηγεί προσεχτικά και παραδίδει τη Δάειρα με ασφάλεια κάθε μέρα στη μαμά της…
…καθώς επίσης και ένα χαρούμενο τσαντάκι-νεσεσέρ για τη συνοδό του σχολικού που φροντίζει κάθε μέρα να κινείται η Δάειρα με ασφάλεια, δένοντας τη ζώνη της.

 

Τέλος, επιλέξαμε ένα ζευγάρι τσαχπίνικα γάντια με τρισδιάστατες μαργαρίτες για την κυρία που καθαρίζει και φροντίζει το σχολείο να λάμπει και να αστράφτει από καθαριότητα…
μία ξύλινη κουτάλα για τη μαγείρισσα που φτιάχνει πάντα νόστιμα φαγητά…

…και φυσικά δε ξεχάσαμε τη δυναμική και δραστήρια διευθύντριά μας για την οποία επιλέξαμε ένα βιβλίο με γνωμικά και αποφθέγματα.

Κάθε δωράκι συνοδευόταν από αυτοσχέδια καρτούλα, το περιεχόμενο της οποίας ήτανπροσωποποιημένο για τον κάθε αποδέκτη.

Και επειδή κάθε δώρο θέλει και το αμπαλάζ του, επιμεληθήκαμε και τα αμπαλάζ τα οποία ποικίλαν.

 

Τα περισσότερα δώρα τα μοίρασε η Δάειρα στους αποδέκτες με τη βοήθεια της διευθύντριας, καθώς την ώρα που την πήγα σχολείο δε βρισκόταν όλοι τους εκεί. Για αυτά τα λίγα όμως που είχα τη χαρά να βρίσκομαι μπροστά την ώρα που τα χάριζε, δε ξεχάσω ποτέ τον ενθουσιασμό της και το μόνιμο χαμόγελο ευτυχίας που είχε εγκατασταθεί στο προσωπάκι της. Η ενημέρωση δε που είχα τις επόμενες μέρες ήταν ότι χαιρόταν απίστευτα την όλη διαδικασία του ‘μοιράσματος’, γιατί καταλάβαινε πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκανε. Και αυτό για μένα είναι το α και το ω της όλης διαδικασίας.

Τις επόμενες ημέρες έβρισκα γραμμένα διάφορα ευχαριστήρια μηνυματάκια στο τετράδιο επικοινωνίας (δασκάλου-γονέων) για αυτή την απροσδόκτη έκπληξη, από δωροαποδέκτες που δεν είχα τη χαρά να δω εκείνη την ημέρα που την πήγα στο σχολείο. Ορισμένα μηνύματα ήταν τόσο συγκινητικά που μου προκάλεσαν δάκρυα.

Ως μαμά θεωρώ ότι τα δώρα που χάρισαν στο παιδί μου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν πολύ πιο σημαντικά από τα δώρα που τους χάρισε η Δάειρα εκείνη την ημέρα.

Ελπίζω μέσα από τα δικά μας δώρα να πήρατε κάποιες ιδέες για τα δικά σας δώρα στις δασκάλες και όχι μόνο. Όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση, το να χαρίσουμε ένα δώρο, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και μαθαίνουμε το παιδί μας να σέβεται το δάσκαλο, να αναγνωρίζει τη συμβολή του, να λέει ευχαριστώ, να ανταποδίδει, να μοιράζει χαρά, αλλά και να εισπράττει ικανοποίηση και χαρά μέσα από την προσφορά. Και επειδή σε ένα σχολείο δεν είναι μόνο ο δάσκαλος αλλά και πολλοί άλλοι που συνεισφέρουν μοναδικά και διαφορετικά ο καθένας, αν μπορείτε να μοιράσετε λίγη χαρά και ευγνωμοσύνη παραπάνω, τόσο το καλύτερο. Δεν απαιτούνται ακριβά, αλλά μικρά συμβολικά δωράκια. Άλλωστε θεωρώ ότι η κίνηση του να χαρίσεις κάτι, έχει μεγαλύτερη αξία από το ίδιο το δώρο.

 

Κλείνοντας θα σας πω ότι πρόσφατα έλαβα δώρο ένα αντηλιακό σώματος και ένα προσώπου από μία φίλη που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τα επιχειρηματικά της βήματα ως αντιπρόσωπος της γνωστής εταιρίας AVON. Επειδή τα δοκίμασα και μου άρεσαν και τα βρήκα εξαιρετικά οικονομικά για την ποιότητά τους και αφετέρου δε, μου αρέσει να στηρίζω κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια μαμάς, επέλεξα να βάλω ίδια αντηλιακά στο βαλιτσάκι της δασκάλας μας και στο νεσεσέρ της βοηθού της. Αν σας ενδιαφέρει, είτε για εσάς είτε για τη δασκάλα σας (είναι μία οικονομική, χρήσιμη και πολύ όμορφη ιδέα που θα την ενθουσιάσει), μπορείτε να τα βρείτε επικοινωνώντας μαζί της μέσα από τη σελίδα της στο FB στην οποία σελίδα μπορείτε να ενημερώνεστε για νέα, τρέχουσες προσφορές και διαγωνισμούς/δώρα.

Αλήθεια…ποια ιδέα σας άρεσε πιο πολύ; Θα χαρώ να μάθω.

Advertisements

About mamasdoanddonts

Είμαι το τρίτο παιδί μιας χαρούμενης -την λες και έτσι - οικογένειας που πριν από σχεδόν 45 χρόνια τη γέμισε χαρά με τον ερχομό της. Σαν φοιτήτρια σύχναζα στα στέκια του Οικονομικού Πανεπιστημίου -ενίοτε έμπαινα και μέσα με λίγη τύχη και περισσότερο σπρώξιμο -αν και τελικά τα οικονομικά δεν έκλεψαν την καρδιά μου. Τα τελευταία 15 χρόνια η ζωή μου είναι χωρίστρα μεταξύ του περιποιούμαι το αγόρι που αγαπώ και το πουλάω/ αγοράζω σπίτια... Όχι δεν έγινα επενδυτής... Είπαμε τα οικονομικά/οικονομία/μαζεύω πέντε φράγκα δεν έκλεψαν ποτέ την κάρδια μου, ούτε την φλέρταραν μην σου πω! Μεσίτρια έγινε και το αγάπησα πιότερο και από τον καφέ μετά από σαββατιάτικη βόλτα στα μαγαζιά με φίλες. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει έρθει στη ζωή μου το Λυδόνι-χελιδόνι που φέρνει την άνοιξη -μην με ρωτάς γιατί χελιδόνι, την άνοιξη όμως την έφερε σίγουρα. Επίσης αγαπώ μέχρι τρέλας τις φίλες μου (μαύρο ψωμι#κατι_δικα_μας), τον πατέρα Λυδονίου , το Λαρόνι- μακαρόνι ( το δεύτερο τριχωτό και τετράποδο παιδί μου),το σέρφινγκ (στο Ίντερνετ Παναγία μου , θεός φυλάξει), το shopping και ότι λατρεύουν τέλος πάντων οι γυναίκες που ακόμα δεν έχουν βρει το τέλειο ζευγάρι παπούτσια και το ιδανικό χρώμα μαλλιών. Υ.Γ. : σβήστα όλα και κράτα το Λυδόνι... Αρκεί !
This entry was posted in Άρθρα φίλων. Bookmark the permalink.

3 Responses to Smart ideas: Ένα βαλιτσάκι γεμάτο εκπλήξεις για την τρίτη μας δασκάλα + άλλα 14 συμβολικά δωράκια

  1. Πολύ στοχευμένες και έξυπνες προτάσεις για δώρα! Να σε ρωτήσω κάτι σε παρακαλώ… πού εκτύπωσες την κίτρινα καρτούλα;; Το χαρτί φαίνεται να είναι πιο σκληρό από τα απλά που γράφουμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s