Secret santa.

FullSizeRender

 

           Έχουμε μια συνήθεια με τις κολλητές μου εδώ και αρκετά χρόνια, εκεί γύρω στις γιορτές κλείνουμε κάπου ένα τραπέζι για φαγητό (το κάπου ορίζεται από την οικονομική μας κατάσταση εκείνη την εποχή) και η κάθε μια φέρνει από ένα δώρο και κληρώνουμε ποια θα πάρει τι. Είχε κατά καιρούς και άλλες ονομασίες αυτή η συνάντηση (μαρκετινίστικα κόλπα για να κερδίσουμε μια επιπλέον μέρα Off 😉 ) όμως η επικρατέστερη και η πιο σωστή είναι το «secret Santa» γιατί τελικά η κάθε μιας είναι ο κρυφός Άγιος Βασίλης για κάποια άλλη.

           Ο σκοπός της συνάντησης είναι κυρίως για να καταγράψουμε τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές της χρονιάς που πέρασε, τι μας έκανε περήφανες και τι όχι, να τσεκάρουμε τι τηρήσαμε από τους στόχους της προηγούμενης χρονιάς  και να ορίσουμε τους στόχους για την χρονιά που έρχεται! Στο τι τηρήσαμε πέφτει άπειρο γέλιο γιατί α) τηρήσαμε το 1/5 και β)παίζει και να μην θυμόμαστε μετά από ένα χρόνο ούτε καν τι στόχους είχαμε βάλει η’ να μην είχαν πια σημασία..όμως γέλιο πέφτει πολύ!

           Τα προηγούμενα χρόνια η’ για να το θέσω καλύτερα όσο περνούν τα χρόνια, το κλίμα (οι καλύτερες στιγμές της  χρονιάς που πέρασε, οι χειρότερες, οι στόχοι για επόμενα χρόνια ) σαν να βαραίνει, σαν να γίνεται πιο ψυχοφθόρα διαδικασία, σαν να πονάει..και έτσι αρχίζουμε και κόβουμε… κόβουμε χειρότερες στιγμές, κόβουμε στόχους..κόβουμε, κόβουμε, κόβουμε!

            Και μένει ο μόνο ο Secret Santa..για αυτόν συναντηθήκαμε προχθές. Και μεταξύ κρασιού και κοκτέιλς, μεταξύ γέλιων και ανταλλαγής δώρων και παρόλο που υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για όλες (ήταν διάολε!), σκέφτηκα πως υπάρχει κάτι που ποτέ δεν θα κοπεί και πάντα θα το « φέρνει» ο Secret Santa : την αγαλλίαση που νιώθεις  όταν  απλά και μόνο είσαι  δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάς!

           Αυτό λοιπόν σου εύχομαι για φέτος τα Χριστούγεννα :να ξεχάσεις (όσο μπορείς) ότι σε προβληματίζει και να αφήσεις την ψυχή σου να νιώσει αγαλλίαση  με τους ανθρώπους που αγαπάς. Να τους αγκαλιάσεις, να τους δοθείς και να αγαλλιάσεις..και αν έχεις όρεξη, ψάξε και για τον Secret Santa..που ξέρεις, μπορεί και να είσαι εσύ!

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

cc331c9ae3be13fcd480ca33e0e22cff

 

Υ.Γ. Άκου και αυτό παράλληλα…

About mamasdoanddonts

Είμαι το τρίτο παιδί μιας χαρούμενης -την λες και έτσι - οικογένειας που πριν από σχεδόν 40 χρόνια τη γέμισε χαρά με τον ερχομό της. Σαν φοιτήτρια σύχναζα στα στέκια του Οικονομικού Πανεπιστημίου -ενίοτε έμπαινα και μέσα με λίγη τύχη και περισσότερο σπρώξιμο -αν και τελικά τα οικονομικά δεν έκλεψαν την καρδιά μου. Τα τελευταία 14 χρόνια η ζωή μου είναι χωρίστρα μεταξύ του περιποιούμαι το αγόρι που αγαπώ και το πουλάω/ αγοράζω σπίτια... Όχι δεν έγινα επενδυτής... Είπαμε τα οικονομικά/οικονομία/μαζεύω πέντε φράγκα δεν έκλεψαν ποτέ την κάρδια μου, ούτε την φλέρταραν μην σου πω! Μεσίτρια έγινε και το αγάπησα πιότερο και από τον καφέ μετά από σαββατιάτικη βόλτα στα μαγαζιά με φίλες. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει έρθει στη ζωή μου το Λυδόνι-χελιδόνι που φέρνει την άνοιξη -μην με ρωτάς γιατί χελιδόνι, την άνοιξη όμως την έφερε σίγουρα. Επίσης αγαπώ μέχρι τρέλας τις φίλες μου (μαύρο ψωμι#κατι_δικα_μας), τον πατέρα Λυδονίου , το Λαρόνι- μακαρόνι ( το δεύτερο τριχωτό και τετράποδο παιδί μου),το σέρφινγκ (στο Ίντερνετ Παναγία μου , θεός φυλάξει), το shopping και ότι λατρεύουν τέλος πάντων οι γυναίκες που ακόμα δεν έχουν βρει το τέλειο ζευγάρι παπούτσια και το ιδανικό χρώμα μαλλιών. Υ.Γ. : σβήστα όλα και κράτα το Λυδόνι... Αρκεί !
This entry was posted in Εμπειρίες, Σχέσεις and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s